неделя, 13 май 2018 г.

АМУЛЯНИ - СПОКОЙНО ОЧАРОВАНИЕ

Не малко хора вече са чували за малкия и спокоен гръцки остров АМУЛЯНИ - разположен срещу третия ръкав на Халкидическия полуостров.
Близкото му местоположение, разумните цени и доброто обслужване, съчетани с очарованието на селце насред морето, привлича все повече хора за лятна почивка.
Сезонът започва на 1 юни и достъпът до острова е уреден с ферибот на половин час, а цената е символична за петнадесетминутното пътуване.
Още от пристанището виждаш острова, но не подозираш какво те очаква там.
АМУЛЯНИ е с население около 900 души и животът е съсредоточен около пристанището. Къщите, хотелите и заведенията са там.









Въпреки това, до повечето плажове има асфалтиран път или поне достъп. До местата, които са недостъпни за автомобил, има друго решение - наемане на моторна лодка, с която срещу 40-50 Евро на ден можете да пориш вълните в района.
Повечето плажове и тихи и спокойни, но в повечето случаи до тях има таверна, в която освен кафе и безалкохолно, на обяд можеш да хапнеш току-що уловени октоподи, лавраци или бакаляро. Ммммм, страхотна вкусотия! Така просто, а същевременно толкова вкусно!


На разположение на туристите са десетки заведения, таверни, кафета, сладкарници и барове. Повечето предлагат уникални гледки към полуострова. 

Макар да няма някакви забележителности, островът предлага идеално място за почивка от натовареното ни ежедневие и си заслужава да се види. 
Горещо го препоръчвам за дълъг уикенд или лятна семейна почивка.











И не на последно място, ако сте любители на прясна морска храна или гръцки специалитети, тук е мястото, където можете да им се насладите. 
Не пропускайте да си поръчате неизменното узо или чаша рецина, която е идеално допълнение! 
За нас, почивката ни беше фантастична и ще се върнем на това място при първа възможност!





Няма коментари:

Публикуване на коментар